Radionica "Matica sveznalica u srednjovekovnom zamku" u subotu

U subotu, 14. oktobra, u Galeriji Matice srpske za mališane se organizuje radionica "Matica sveznalica u srednjovekovnom zamku".
U okviru edukativnog programa "Umetnički vremeplov", putovanje kroz vreme sa Maticom Sveznalicom ove subote se nastavlja uz sliku Paje Jovanovića "Proglašenje Dušanovog zakonika". Na ovaj način deca će upoznati srpskog srednjovekovnog cara Dušana, caricu Jelenu, carevića Uroša i njihovu svitu. 
 
Saznaće šta je to Dušanov zakonik i zbog čega je važno da postoje zakoni i određena pravila i da se oni poštuju. Svako dete će dobiti kartonsku lutku koja predstavlja jednu od ličnosti sa slike i uz pomoć kustosa će napraviti malu pozorišnu predstavu sa svojim junacima.
 
Radionica traje od 11 do 12.30 časova.
 
Radionice subotom otvorene su za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150 dinara.
  • eh

    12.10.2017 22:21
    dule nemanjic
    Promocija diktatora deci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič