Izložba skulptura meksičke umetnice od ponedeljka u Rektoratu

Izložba skulptura "Visine" autorke Majele Leive Uljoe biće svečano otvorena u ponedeljak, 16. oktobra, u Izložbenom paviljonu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Rektorat).
Izložba skulptura meksičke umetnice od ponedeljka u Rektoratu
Foto: 021.rs
Otvaranje je u 11 časova.
 
Izložba će biti otvorena za javnost do 30. oktobra, radnim danima od 8 do 15 časova, a zajednički je organizuju Univerzitet u Novom Sadu i Filozofski fakultet.
 
Majela Leiva Uljoa rođena je u Kartagu, Kostarika. Naturalizovana je Meksikanka. Na Univerzitetu Kostarike završila je studije likovnih umetnosti, Odsek za keramiku. Kao stipendista Vlade Meksika, nastavila je studije na Univerzitetu u Gvanahvatu i na Nacionalnom autonomnom univerzitetu u glavnom gradu Meksika. Držala je predavanja iz likovne umetnosti, keramike i vajarstva na više univerziteta i bavila se pedagoškim radom u Kostariki i drugim zemljama u kojima je boravila. 
 
Izlagala je samostalno i učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama u Alžiru, Bosni i Hercegovini, Kostariki, Egiptu, Gvajani, Meksiku, Makedoniji, Portugaliji, Sjedinjenim Američkim Državama i Venecueli. U Srbiji je učestvovala u više projekata međunarodne kulturne saradnje i izlagala svoja dela u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Majdanpeku, Nišu, Šapcu, Kruševcu i Smederevskoj Palanci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič