Promocija publikacije "Demografija nedostajanja" u utorak u CK13

Promocija publikacije "Demografija nedostajanja" održaće se u utorak, 17. oktobra u Omladinskom centru CK13.
Publikacija je nastala tokom kolonije u Malom Iđošu, koja je održana u julu ove godine.
 
Ova publikacija je plod zajedničkog rada mladih umetnika i umetnica, a ideja je bila spojiti ljude koji se bave pisanjem i dizajnom i omogućiti im da se tokom jedne radne nedelje intenzivno bave svojim izražajem, kao i da pokušaju da prošire svoje vidike kroz upliv u druge vidove umetnosti.
 
"Kolonija u Malom Iđošu predstavlja i neku vrstu kontinuiteta u radu Omladinskog centra CK13, jer su se slični procesi rada odvijali i ranijih godina. Najpre, kroz ciklične radionice kreativnog pisanja, ali i na multimedijalnim kolonijama koje su se već dešavale u Malom Iđošu i Sremskim Karlovcima. Iza svih pomenutih ciklusa ostajao je neki materijalni rezultat rada, pa je tako i ova publikacija još jedna u nizu nečeg što pokazuje šta sve može proisteći iz toga kada se radi izolovano od svakodnevnice, makar i na tako kratko vreme kao što je to bilo ovoga puta", kaže književni urednik publikacije Đorđe Majstorović.
 
Osnovna tema kolonije bila je subverzivna umetnost. Gostujući predavači su bili Maja Solar i Ivan Radenković iz kolektiva Gerusija, koji su pričali o subverzivnim praksama u književnosti, kao i Mirjana Radovanović i Miloš Miletić iz udruženja Kurs iz Beograda, koji su predstavili svoj rad na polju dizajna u različitim formama. Na dizajnu publikacije radio je Nikola Rajić, jedan od učesnika kolonije.
 
"Nakon dva dana teorijskih predavanja, javila se ideja da ova publikacija ima zajednički koncept i da on bude zasnovan na građi koju smo pronašli u jednoj napuštenoj kući u Malom Iđošu. Šta je iz svega toga proizašlo, svi zainteresovani će imati priliku da vide i čuju i od nekih od autora i autorki, na promociji sledećeg utorka, kada će moći da preuzmu i besplatan primerak ove publikacije", kaže Majstorović.
 
U publikaciji se mogu naći književni radovi Alena Brleka, Nikole Dojića, Jovane Ilkić, Đorđa Majstorovića, Marine Radovac i Gorana Stamenića, kao i ilustracije Miloša Tadijina.
 
Program će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič