Dani slovenačke kulture u Novom Sadu

U Novom Sadu će se od 16. do 18. novembra održati Dani slovenačke kulture.
Dani slovenačke kulture u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Prvog dana, u četvrtak 16. novembra je u 19h svečano otvaranje i izložba u Apolo centru, dok je dan kasnije u Kulturnom centru grada i u istom terminu veče "slovenačke poezije".

Poslednjeg dana, u subotu 18. novembra se najpre u Apolo centru s početkom u 10h održavaju "Otvorena vrata slovenačkog jezika, kulture i tradicije", dok će od 19h u Sinagogi biti održan koncert "Slovenačke pesme" na kojem će učestvovati horovi i pevački sastavi iz Slovenije i Srbije.

Povod održavanja manifestacije je dve decenije postojanja Društva Slovenaca "Kredarica" iz Novog Sada.

  • SLO-NOVOSADJANKA

    16.11.2017 12:04
    UPOMOĆ
    Sramota dragi sugradjani,
    ne iskaljujte bes po nekom ko vas nikad nije dirao a uvek pomagao. Niti smo agresivni, niti osvetoljubivi, večno zahvalni zato što tu mirno živimo. Pa šta i ako zvuci naše muzike liče na Austrijske, Talijanske. To su nam komšije. I ovde se sluša melos obojen komšijskim notama pa niko ništa ne kaže. Vojvodjani bar znaju šta sam htela reći.
    Do neba sam ponosna što sam Slovenka. Do neba sam ponosna što sam rodjena u Novom Sadu, takoreći prava Vojvodjanka. Priznajte, dragi moji Vojvodjani da se i vi ponekad osetite malko drugačije od " prečana". Živeli s ljubavlju
  • mali vrac

    13.11.2017 15:59
    Slovenci su najljigavije juznoslovensko pleme, ustase i balije nam barem nikada nisu glumili prijatelje.
  • @Ovako

    13.11.2017 15:54
    Hahaha... tuzbu protiv same sebe, jer je i ona bila deo te Jugoslavije. Razmisli da tuzis sebe , jer se dovodis u situaciju da svi vide koliko si glup.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič