Dani matematike i Hemijski vikend danas i sutra na PMF-u

Dani matematike održaće se danas i sutra, 8. i 9. decembra, na Prirodno-matematičkom fakultetu, a ujedno će se, u subotu, 9. decembra, na istom fakultetu održati i Hemijski vikend.
Dani matematike i Hemijski vikend danas i sutra na PMF-u
Foto: Pixabay
Manifestaciju organizuju PMF, Društvo matematičara Novog Sada i Srpsko naučno matematičko društvo. Tema je "Matematika XX veka".
 
Program počinje danas, 8. decembra, u 14 časova na Departmanu za matematiku i informatiku. U okviru Simpozijuma "Savremeni problemi matematike“ biće tri predavanja koja se odnose na matematiku XX veka. Predavanja su prilagođena profesionalnim matematičarima, studentima, profesorima i nastavnicima matematike.
 
U 19 časova, u Startit centru (Miroslava Antića 2), predavanje profesora dr Siniše Crvenkovića pod naslovom "Matematika kao inspiracija umetnika XX veka" namenjeno je najširoj publici.
 
Manifestacija se nastavlja u subotu, na Departmanu za matematiku i informatiku. Pre podne je rezervisano za najširu publiku, posebno za učenike i njihove nastavnike. Izložba plakata učenika pod naslovom "Matematika u slikama" biće otvorena u prizemlju Departmana za matematiku i informatiku. 
 
Od 10 odnosno 11 sati u subotu će se održati dva naučno-popularna predavanja: prof. Đura Paunić će pričati o nekim aspektima matematike XX veka, a prof. Dragan Mašulović će publiku povesti kroz istoriju razvoja računarstva.  
 
Konferencija "Izazovi savremene nastave matematike", koja se bavi problemima nastave matematike, počinje u subotu u 13 časova. 
 
 
Takođe, u subotu, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a organizuje Hemijski vikend, koji će početi u 10:30 časova.
 
Ove godine hemijski vikend je koncipiran kroz niz interaktivnih radionica kako bi se budućim studentima predstavilo šta sve mogu da rade nakon završenih studija na ovom departmanu. 
 
Ceo program Hemijskog vikenda može se videti OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".