Promocija monografije "Tapiserija u Srbiji 1950-2000" 14. decembra

Promocija monografije "Tapiserija u Srbiji 1950-2000", održaće se u četvrtak, 14. decembra, u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.
U izdanju Ustanove za izradu tapiserija "Atelje 61" i beogradskog Muzeja primenjenih umetnosti, dr Mirjana Teofanović, predavač Teorije modernog dizajna, istraživač i kustos, objavila je ovu monografiju, kao prvi sintetički prikaz umetnosti tapiserije u Srbiji. 
 
Kako u recenziji monografije ističe, dr Jerko Denegri, glavnu temu knjige Mirjana Teofanović dopunjava sažetim istorijatom evropske tapiserije, ali i suštinu svog poimanja specifičnosti medija tapiserije kao umetnosti strukturirane niti, koja je nosilac likovnih vrednosti i najsuptiliniji element njene kompozicije, zalažući se za stanovište da je tapiserija samostalna umetnička disciplina, a ne tek podvrsta primenjene umetnosti.
 
Pored autorke dr Mirjana Teofanović, govoriće istoričarka umetnosti i kustos "Ateljea 61" Goranka Vukadinović. Počinje u 13 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič