VIDEO: Ekskluzivna pretpremijera filma "Legenda o Kolovratu" 3. januara u Areni Cineplex

Ruski film "Legenda o Kolovratu" prvi put će u Srbiji biti prikazan u sredu, 3. januara, od 20 časova u Areni Cineplex.
Ovoj ekskluzivnoj pretpremijeri prisustvovaće i glavni glumac Ilija Malakov. 
 
Film je već započeo svoj bioskopski život u Rusiji i prema rezultatima nadmašio Vikinga. Bioskopsko otvaranje ovog epskog spektakla je treće u istoriji ruske kinematografije, a Novosađani će imati priliku da ga pogledaju prvi u Srbiji.
 
Budžet filma od blizu 16 miliona dolara iskorišćen je za što verniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovečanstva. Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2.000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara. Upravo zbog toga i ne čudi da je preko 80 zemalja i pre premijere otkupilo prava za ovaj film.
 
"Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podeljena mišljenja različitih istorijskih izvora i same legende. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat. Ovo je upravo priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije", kaže jedan od dva reditelja ovog filma Džanik Fajziev, domaćoj publici poznat po filmu "Turski gambit".
 
U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.
 
Režiju potpisuju Džanik Fajziev i debitant Ivan Šurkovetski.
 
Glavne uloge tumače Ilija Malakov, Aleksej Serebrjakov, Aleksandar Ilin.
 
  • Dimitrije

    04.01.2018 08:37
    Kolovrat
    Vrh sve je bez zamerke od efekata muzike do scena borbi. Film ima dusu budi emocije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič