O književnim klasicima na filmskom platnu u četvrtak u Američkom kutku

Drugo veče predavanja Đorđa Randelja i Zorana Surle o književnim klasicima na filmskom ekranu održaće se u četvrtak, 28. decembra, u Američkom kutku.
Biće reči o Hermanu Melvilu i njegovom romanu "Mobi Dik", najznačajnijem delu američke književnosti XIX veka, uz inserte iz tri filma:
 
- Mobi Dik iz 1956. godine u režiji Džona Hjustona i po scenariju Reja Bredberija, u kojem Gregori Pek igra glavnog junaka, kapetana Ahaba, u borbi protiv belog kita Mobi Dika, a propovednika tumači Orson Vels.
 
- Mobi Dik iz 1998. godine, u kojem kapetana Ahaba glumi Patrik Stjuart, a Gregori Pek se pojavljuje u ulozi propovednika.
 
- Mobi Dik iz 2011. godine, gde mladog mornara Starbaka tumači Itan Houk, a kapetana Ahaba Vilijam Hart.
 
Početak je u 18 časova. Prijave su obavezne putem sledećeg linka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič