Predstava "Ponuda koja se ne odbija" u ponedeljak u Novosadskom pozorištu

Predstava "Ponuda koja se ne odbija" Miljana Mandića, biće izvedena u ponedeljak, 12. februara u Novosadskom pozorištu.
U pitanju je gostovanje udruženja "Otelotvorenje i East West Centar Sarajevo".
 
Autor teksta: Miljan Mandić
Režija: Haris Pašović I ansambl
 
Igraju:
 
Mila Pavlović- Mina Pavlica
Strahinja Lukić- Miloš Lazić
migrant – Vukašin Ranđelović
Vladimir Lukić – Dušan Vukašinović / Peđa Marjanović
policajac – Peđa Marjanović / Dušan Vukašinović
 
"Ponuda koja se ne odbija je autorski tekst Miljana Mandića u režiji Harisa Pašovića i ansambla predstave. Radnja komada se odvija u pograničnom gradiću u Srbiji u koji, vozom dolazi Mila Pavlović, prostitutka iz Beograda. Na putu ka želјenom gradiću , ona postaje  svedok ubistva jednog migranta. Mila bi ovaj nemili događaj rado zaboravila, ali je mladić koji je ubio migranta, rođak gradonačelnika Vladimira Lukića, veoma imućnog čoveka. Da bi Lukići spasli zatvora svog rođaka,primoravaju je da potpiše lažnu izjavu. Iako, mlađi brat gradonačelnika Lukića, zavodi Milu i pokušava da je potkupi, Mila odbija da laže i pokušava da zaštiti odbeglog migranta. Da li će u tome uspeti , ostaje da se pogleda.
 
U ovakvoj postavci komada, pokušaćemo da otkrijemo u čemu se ogleda patriotizam srpskog društva koji je nebrojano puta bivao sluga ksenofobije i mržnje prema drugima, dokle sežu njegovi koreni u srpskom društvu i njegovoj kolektivnoj svesti i koliko realnih problema zapravo imaju migranti sa bliskog istoka koji su tretirani kao pošast fatalnog virusa (nešto nalik srednjovekovnoj pandemiji kuge) i kako sistemima moći u našem društvu, moćnici uspevaju da "ispeglaju" sve svoje greške i gadosti u korist svojih ličnih interesa, a da to javnosti i malim, običnim lјudima sistema (u ovom slučaju "otpadnicima") predstave kao borbu za nacionalni interes. Ipak, ti mali lјudi, koliko god bili grešni i marginalni, imaju istinu na svojoj strani, a ona jeste prva pretpostavka pravde i kao takva ima snage da menja lјude i pobeđuje."
 
Predstava će početi u 19 časova.
 
Karte se mogu kupiti radnim danima od 10 do 12 časova i na dan predstave od 17 do 19 časova na blagajni Novosadskog pozorišta, odnosno mogu se rezervisati na broj telefona 021/ 657-2526, sajta http://www.uvszinhaz.com ili na e-mail: szinhaz@eunet.rs i ujvidekiszinhaz@yahoo.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič