"Sećanje na Duška Trifunovića" u Novosadskom pozorištu

Koncert Tajna veza - Sećanje na Duška Trifunovića održaće se danas, 15. februara, u 19h u Novosadskom pozorištu.
Kantautor Branko Pražić, nekadašnji osnivač i frontmen jedne od prvih vojvođanskih rok grupa "Cvrčak i mravi", kao i grupe "Sunčeve pege", kompozitor i pevač bio je dugogodišnji saradnik pesnika Duška Trifunovića. Posle Duškove smrti, nastavio je da radi sopstveni program u znak sećanja na preminulog prijatelja, velikana srpskog pesništva.
 
"Tajna veza - sećanje na Duška Trifunovića" je muzičko-poetski recital i svojevrsni kabare, u kome Branko govori o Dušku kao prijatelj i saradnik (posle 13 godina zajedničkog rada), recituje njegovu poeziju i peva sada već antologijske pesme - Tajna veza, Glavo luda, Maskenbal, Naj,naj, Zlatna ribica... 
 
Tokom rada sa Duškom, Branko Pražić je uradio preko 30 kompozicija na njegove stihove, a 2005. godine objavio je i CD sa novim autorskim pesmama na tekstove Duška Trifunovića. Program je autorski rad, zasnovan na sećanjima i Duškovim pričama, brižljivo koncipiran i iznijansiran, u prilog čemu govori i izvanredan prijem kod publike različitog uzrasta - kako zbog stihova i pesama, tako i zbog obilja anegdota koje Branko priča, a koje je nekad i sam Duško govorio.
 
U programu učestvuju: Branko Pražić - vokal i gitara, Nemanja Pražić – vokal i Igor Lončar – klavijature.
 
Ulaznice po ceni od 500 dinara se mogu kupiti na blagajni Novosadskog pozorišta, od 18h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič