Tribina "Partijska uzurpacija mesnih zajednica" u ponedeljak u Medija centru Vojvodine

Tribina "Partijska uzurpacija mesnih zajednica" održaće se u ponedeljak, 26. februara u Medija centru Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1.
Na tribini će govoriti članica Grupe za konceptualnu politiku Branka Ćurčić, novinar portala VOICE Dalibor Stupar, član Grupe za konceptualnu politiku Zoran Gajić i član Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Radomir Lazović. 
 
Povod organizovanja tribine je potreba da se javnost obavesti da se u Novom Sadu mesne zajednice zatvaraju za građane i njihova udruženja i da je na delu nepoštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i nepoštovanje svih sporazuma kojima se Republika Srbija obavezala na saradnju sa civilnim društvom, navode organizatori tribine Udruženje građana Grupa za konceptualnu politiku.
 
"Smatramo da je zatvaranje mesnih zajednica direktna posledica kampanje za lokalne izbore u Beogradu i demonstracija sile i bahatosti vladajuće stranke i koalicije na vlasti u Novom Sadu. Partijska uzurpacija saveta mesnih zajednica počiva na partijskoj mobilizaciji građana za izbore svojih predstavnika u organe lokalne samouprave na nivou lokalne zajednice, iza čega stoji zloupotreba Zakona o lokalnoj samoupravi i statuta mesnih zajednica, a postoje sumnje i da se krše izborne procedure izigravanjem Zakona o prebivalištu i boravištu građana", navodi se u pozivu.
 
Tribini će prisustvovati i predstavnici Omladinskog kluba CK13, kako bi govorili o svojim iskustvima u saradnji sa mesnim zajednicama. Takođe, tribina će ugostiti i građane čiji je Zbor građana u Mesnoj zajednici "Jugovićevo" na Detelinari proglašen nevažećim iako je održan u skladu sa procedurama, zakonom i statutom Mesne zajednice "Jugovićevo".
 
Tribina počinje u 12 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič