O korenima politike SAD u utorak u Američkom kutku

Američki kutak Novi Sad organizuje novo interaktivno predavanje "PolitikUS", koje će se održati u utorak, 27. februara u 18.30.
Savremena američka politika utemeljena je i na stavovima filozofskih škola. Moderna učenja iz domena političke filozofije, uticala su na ideologe vodećih partija, oblikovale pravce razmišljanja i odredila prioritete delovanja. Kakav je uticaj filozofije političkog liberalizma danas? Koliko je na njeno formiranje uticao Karl Poper? Gde su koreni ovih učenja i kakav pogled na ustrojstvo države, funkcionalnost sistema i ulogu politike nam donose?
 
Na ovu temu, razgovaraće se i sa priznatim novosadskim filozofom Lazarom Slepčevim.
 
Moderator predavanja je Predrag Rajić, diplomirani pravnik iz Novog Sada.
 
Predavanje je besplatno uz obaveznu prijavu. Prijavite se OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič