Predavanje "Hodočašće na Krf" u četvrtak u Istorijskom arhivu

Predavanje "Hodočašće na Krf" održaće se u četvrtak, 15. marta u Istorijskom arhivu Novog Sada, Filipa Višnjića 2a.
Predavač će biti Ljubomir Saramandić, kustos Srpske kuće na Krfu.
 
Pozdravnu reč prisutnima će uputiti Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva, i Dragan Vidojković, potpredsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca.
 
U muzičkom delu programa nastupiće Hor Prosvetnih Radnika iz Novog Sada pod upravom dirigenta Miodraga Miše Blizanca.
 
Voditelj programa će biti prof. Batrić Ćalović, potpredsednik Udruženja.
 
Prisutni će na predavanju imati priliku da čuju kratku uvodnu priču o hronologiji boravka Srba na Krfu pre 102 godine, vide projekciju fotografija uz virtuelno vođenje poput onog u Srpskoj kući na Krfu. Nakon predavanja, gosti će imati priliku da razgovaraju sa predavačem Ljubomirom Saramandićem, kustosom Srpske kuće na Krfu. On je napisao knjige "Tamo daleko", "Hodočašće na Krf", "Sve je ovde legend". Saramandić je učestvovao i kao stručni konsultant i saradnik na scenarijima u nekoliko filmskih projekata (Gde cveta limun žut, Plava grobnica, U početku bi reč).
 
Program će početi u 19 časova, a ulaz je slobodan.
 
Organizatori predavanja su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca "Obilić 1912-1918" Novi Sad i Istorijski arhiv Grada Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič