Tribina "Odbranimo Zrenjanin" danas u Medija centru Vojvodine

Tribina "Odbranimo Zrenjanin" održaće se danas u Medija centru Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1.
Tribina "Odbranimo Zrenjanin" danas u Medija centru Vojvodine
Foto: 021
Tribinu organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine.
 
Na tribini će govoriti:
 
Miroslav Samardžić, Zrenjaninski socijalni forum
Snežana Ilić, Centar za razvoj civilnog društva
Duško Radosavljević, Savez antifašista Vojvodine
Marija Srdić, Autonomni ženski centar
 
Moderator tribine će biti novinar Darko Šper.
 
Da li je inicijativa da Zrenjanin nakon 72 godine promeni ime pokušaj falsifikovanja istorije? Ubijaju li na ovaj način, po drugi put, narodnog heroja Žarka Zrenjanina, po kome grad sa ponosom nosi ovo ime? Da li je posredi pokušaj uništavanja antifašističkih korena grada na Begeju i zaslepljivanja budućih generacija? Treba li grad da nosi ime po kralju Petru koji je došao na vlast posle najkrvavijeg prevrata, kad su ubijeni poslednji Obrenovići, isečeni i bačeni u vrt? Građani Zrenjanina su na referendumu 1992. godine svemu tome rekle ne. Ili je po sredi pokušaj lokalne samouprave da skrene pažnju javnosti sa mnogo značajnijih pitanja, kao što je neuspešno i kontroverzno rešavanje pitanja vodosnabdevanja u gradu? To su samo neka od pitanja o kojima će biti reči na tribini.
 
Tribina će početi u 19 časova.
  • Војвода Шупљикац

    09.03.2018 20:02
    Митрополит Стратимировић
    Другови, разочарали сте ме као људи и као комунисти.
  • /

    09.03.2018 08:04
    /
    kao da taj grad nisu dovoljno unistili komunisti
  • Zarko

    08.03.2018 17:11
    Dekadencija
    Pokusaj promene imena Zrenjanina je bespotrebno maltretiranje gradjana i odvlacenje paznje od sumorne stvarnosti, ali i znak da su antifasisti i antifasisticka borba sve vise na udaru.Potpuno unisten sistem vrednosti stvorio je prostor da pojedinci ili grupe pokusavaju da afirmisu pojedince ili vrednosti koje su nespojive sa moralnim vrednostima koje svako drustvo mora da neguje.Pojave da se u vrhu vlasti nalaze ljudi osudjivani za kriminal samo je ilustracija moralne dekadencije drustva u kojem se nalazimo.
    Perspektiva pa i sam opstanak drustva u kojem zivimo u potpunosti su uslovljeni njegovom snagom da se suprostavi ovakvim pogubnim pojavama i tendencijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič