Izložba grafika Anice Radošević Babić od ponedeljka u Galeriji SULUV-a

Izložba grafika Anice Radošević Babić biće otvorena u ponedeljak, 19. marta u Galeriji SULUV-a, Bulevar Mihajla Pupina 9.
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 30. marta.
 
O izložbi:
 
"Crteži, grafike i grafičke matrice koje će biti izložene jesu segment umetničkog istraživačkog rada u okviru doktorskog umetničkog projekta. Osnovni motiv koji se prikazuje jeste motiv semena. Seme kao motiv varira u svojim unutrašnjim sadržajima dok osnovna forma delom stilizovana ostaje bliska prirodi samog semena. Seme je u žiži ovih likovnih manifestacija iz razloga mog decenijskog rada u grafici i grafičkoj tehnici kolografije koju formiram aplicirajući raznovrsna semena – zrna i biljke u svojim primarnim oblicima, nastojeći da kroz svoj likovni rukopis ukažem na sociološke, ekološke i etičke aspekte života koji živimo. Seme kao jedinstven motiv na novonastalim radovima logičan su sled prethodnih radova i čine suštinski isečak prethodne celine. Na izložbi će biti prikazano 20 radova uramljenih u mat crne kutijaste ramove koji upućuju svojim oblikom na untrašnjost u kojoj se nalazi seme (tj. seme koje se nalazi u zemlji te kao takvo ima potencijal ka novom rađanju)."
 
O autorki:
 
Anica Radošević Babić, rođena 6. jula 1972. u Vršcu. Osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završila 1996. godine. Magistrirala je 2000. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Katedra za grafiku u klasi profesora Zorana Todovića. Članica je ULUS-a od 1999. godine. Radovi Anice Radošević Babić nalaze se u kolekcijama domaćih i inostranih ustanova kulture. Dobitnica je povelje grada Vršca za umetničko stvaralaštvo. Nosilac je domaćih i kordinator više međunarodnih umetničkih studentskih projekata. Od 2014. redovna je profesorka na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič