U utorak niz akcija Doma zdravlja povodom Svetskog dana oralne higijene

Dom zdravlja "Novi Sad" u utorak, 20. marta nizom akcija obeležiće Svetski dan oralnog zdravlja.
U utorak niz akcija Doma zdravlja povodom Svetskog dana oralne higijene
Foto: Pixabay
Građani će u objektu Univerexporta "Alba" na Futoškom putu 93c u terminu od 9 do 11 časova dobiti savete od stomatologa kako se adekvatnim higijensko-dijetetskim režimom zdravlje usta i zuba može sačuvati. Isto tako, građane koji se tog dana budu zatekli spremljeni su pokloni. 
 
Na raspolaganju će biti i aktivnosti Preventivnog centra sa: kontrola šećera iz kapi krvi, merenje visine krvnog pritiska i izračunavanje BMI.
 
U stomatološkim ordinacijama koje se nalaze u objektima osnovnoškolskih ustanova stomatolozi Doma zdravlja će kroz kreativne radionice, posebno deci u prvom razredu, ukazati na značaj zdravlja usta i zuba. Deca će dobiti poklon pakete. 
 
Oralne bolesti spadaju u najčešće hronične bolesti današnjeg društva. Posete stomatologu moraju da budu redovne i obavezne, jer se oralno zdravlje vrlo jednostavnim, bezbolnim i jeftinim preventivnim i profilaktičkim merama može sačuvati tokom života.
 
Oko 90 odsto stanovništva u svetu je u opasnosti od nekog oblika bolesti usta i zuba u toku života, a koje je moguće izbeći kroz državne programe prevencije, ranog otkrivanja oralnih bolesti i njihovo lečenja.
  • Salamander

    19.03.2018 17:16
    svaka oralna higijena
    treba da je logican nastavak mentalne higijene

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič