Predavanje "Pupinova borba za Srbiju" u petak u Istorijskom arhivu

Predavanje "Pupinova borba za Srbiju" održaće se u petak, 13. aprila u Istorijskom arhivu Novog Sada, Filipa Višnjića 2a.
Predavanje "Pupinova borba za Srbiju" u petak u Istorijskom arhivu
Foto: 021.rs
Predavač će biti Aleksandra Ninković Tašić, predsednica Obrazovno istraživačkog društva "Mihajlo Pupin".
 
U okviru predavanja biće predstavljena i knjiga "Zvezdobrojci" Aleksandre Ninković Tašić. U ovoj knjizi nalaze se odlomci o odrastanju iz autobiografija Milutina Milankovića, Nikole Tesle i Mihajla Pupina. Zvezdobroj je stara srpska reč i znači nadareno dete - ono koje gleda u zvezde.
 
Pozdravnu reč prisutnima će upututi direktor Istorijskog arhiva Petar Đurđev i predsednik Udruženja "Obilić 1912-1918" Darko Milojković. Voditelj programa će biti potpredsednik Udruženja Mladen Maksimović. U muzičkom delu programa nastupiće Pevačka grupa SKUD-a "Vila" iz Novog Sada.
 
Organizatori predavanja su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca "Obilić 1912-1918" Novi Sad i Istorijski arhiv Novog Sada.
 
Program će početi u 19 časova, a ulaz je slobodan.
  • pogažena Vojvodina

    10.04.2018 09:30
    Oprosti mu bože, nije znao šta radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič