Brojni događaji na PMF-u do kraja aprila

Nekoliko manifestacija i festivala održaće se na Prirodno-matematičkom fakultetu do kraja aprila.
Brojni događaji na PMF-u do kraja aprila
Foto: 021.rs
Prolećni festival matematike organizuje se od 19. do 21. aprila, kada će se održati Naučna tribina Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu, konferencije "Matematički podijum mladih" i "Matematika - juče, danas, sutra", kao i izložba "Matematika kao inspiracija" povodom 150. godišnjice rođenja Mihaila Petrovića Alasa, o čemu više možete da pronađete OVDE.
 
Noć biologije se obeležava 20. aprila od 17 časova do ponoći. 
 
"Priprema se mistična i prelepa noć u kojoj ćemo publiku pokušati da osvojimo uzbudljivim spojem zabave i nauke,  a kroz čari biologije približimo prirodu i unesemo proleće u život. Sa ljubiteljima prirode družiće se studenti, saradnici, asistenti i profesori biologije i ekologije kroz više od 50 interaktivnih radionica", poručuju na Departmanu za biologiju i ekologiju. 
 
Program ove manifestacije pogledajte OVDE.
 
Novosađani će imati priliku i da se nađu "Oči u oči sa naukom" 24. aprila, kada će se organizovati naučno-popularno predavanje "Nanočestice, upotreba i opasnost". 
 
"Svaki proizvod ima rok trajanja i posle upotrebnog perioda završava na deponijama, fabrikama za reciklažu i u životnoj sredini. Veliki broj hemijskih, fizičkih i bioloških transformacija utiču na pokretljivost, destrukciju ili biološku usvojivost sintetisanih nanomaterijala. Zbog tendencije razvoja novih proizvoda sa nanomaterijalima očekuje se sve veća izloženost životne sredine, biote i čoveka. O uticaju sintetičkih nanomaterijala u životnoj sredini se još uvek relativno malo zna", poručuju na PMF-u u pozivu za ovaj događaj.
 
Takođe, oni koji su zainteresovani da od sledeće školske godine budu studenti ovog fakulteta, moći će da polažu probni prijemni ispit 22. aprila. Probni prijemni ispit će biti održan u Amfiteatru "Mihajlo Pupin" na Departmanu za fiziku i Departmanu za matematiku i informatiku, a prijave traju do 20. aprila.
 
Svi događaji su besplatni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".