U subotu obilazak najlepših vodopada i vidikovaca na Fruškoj gori

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 28. aprila organizuje jednodnevnu planinarsku akciju obilaska najlepših vodopada i vidikovaca Fruške gore.
U subotu obilazak najlepših vodopada i vidikovaca na Fruškoj gori
Foto: 021.rs
Ruta će biti: Čerević-Lipa-Lipska strana-Kozje brdo-Orlovac-Kota 535-Crveni čot-Vodopad Kozarski-Brankovac-Kobila-Kobilica-Dumbovački vodopad-Vodopad 7. izvora-Vrata raja- Stari Rakovac. Staza obilazi najlepše vodopade i vidikovce Fruške gore.
 
Polazak je u 7.10 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Izlazak iz autobusa je na poslednjoj stanici u Čereviću. Autobus kreće sa MAS-a u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode.  Povratak je autobusom iz Starog Rakovca po završetku akcije.
 
Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele i štapovi, odlična kondicija, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni i strmi. 
 
Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju. Obavezna je prijava za učesnike koji do sada nisu učestvovali na nekoj od akcija Planinarske poslastice. Dužina staze je 22 km, više od 1200 m uspona.
 
Na Fruškoj gori pojavili su se komarci i krpelji u većem broju, preporučuje se korišćenje nekog sredstva za zaštitu. Potrebno je poneti najmanje 3l vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije. 
 
Vodič će biti Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije na broj telefona 064/842-3054.
 
Više na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs
  • @fruškogorskimaraton

    26.04.2018 12:25
    Deo planinara iz Novog Sada radi na maratonu na kontrolnim tačkama, neki su radili na pripremi staza.

    Kratke staze koje koštaju 200 dinara nisu interesantne većini planinara a učešće na dužim stazama košta od 4000 do 6000 dinara. Već nekoliko godina broj planinara koji učestvuju je veoma mali i procenjuje se na 1-2% od ukupnog broja učesnika. Ove godine su izbrisali planinarski iz naziva maratona tako da je zvaničan naziv Fruškogorski maraton.

    Maraton smo podržali radom a u subotu staze maratona prepuštamo izletnicima i takmičarima :)
  • FRUŠKA GORA

    26.04.2018 10:12
    fruškogorski maraton
    U subotu je Fruškogorski maraton. Ne razumem zašto na ovaj način bojkotujete ovu manifestaciju
  • Milica

    25.04.2018 14:26
    Odlicna staza za iskusne planinare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič