Akademija Antifašističke koalicije povodom Dana pobede sutra u Medija centru Vojvodine

Akademija Antifašističke koalicije, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede, održaće se sutra u u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine.
Tom prilikom će biti potpisan Proglas o otporu fašizaciji društva, te će biti predstavljen projekat "Mapiranje ekstremizma i građanski otpor - Srbija 2018". 
 
O Proglasu Antifašističke koalicije govoriće predsednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević, predsednik Hrvatskog građanskog saveza Tomislav Stantić i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović.
 
Proglas Antifašističke koalicije, koju čini nekoliko vojvođanskih organizacija civilnog društva, nastao je "kao vid otpora jačanju ekstremizma i fašizacije društva"
 
"Cilj je da se javnost podseti na sva zla koja su bila posledica fašizma i nacizma, koji su vojnički poraženi pre 73 godine, te da se suprotstavi aktuelnim pokušajima poricanja antifašizma, revizije istorije i pojavama novih oblika fašizma koji prete da naruše demokratski poredak u društvu", navodi se.
 
Program obeležavanja Dana pobede počinje u 19.30 časova kada će Marija Srdić iz Centra za podršku ženama i Radivoje Jovović iz Vojvođanskog kluba predstaviti projekat "Mapiranje ekstremizma i građanski otpor - Srbija 2018".
 
Nakon toga će uslediti Akademija Antifašističke koalicije.
  • Zoxx

    09.05.2018 12:08
    Islamisti-antifasisti? Sve se pise, sve se pamti.
  • Мунгос

    09.05.2018 01:17
    Није штос у томе што ови поменути глуме антифашисте. Штос је у томе што има и оних који им верују.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".