Izložba arhivskih dokumenata od četvrtka u Arhivu Vojvodine

Svečano otvaranje izložbe arhivskih dokumenata od 17. do 19. veka, te dokumenta koji se tiču Majske skupštine i revolucije 1848/49. godine, održaće se u četvrtak, 10. maja u Arhivu Vojvodine.
Izložbeni materijali su odabrani prema kriterijumu vremenskog nastajanja, istorijskog značaja prema sadržaju, personalne i teritorijalne pripadnosti, te naučne, kulturne i umetničke vrednosti.
 
Izložena dokumenta iz Zbirke karata i planova od 17 do 19. veka, karakteriše njihov izuzetan likovni, grafički i umetnički izgled. Široj javnosti će biti predstavljeni planovi gradova, ulica, stambenih zgrada, crkava, kasarni, bolnica... 

 

Posebnu tematsku celinu čine dokumenta koja se odnose na Majsku skupštinu koja je održana u Karlovcima, kojoj Arhiv Vojvodine posvećuje pažnju budući da se ove godine obeležava 170 godina od ovog događaja.
 
Otvaranje izložbe počinje u 12 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič