Dokumentarni film "Borđoš, 7000 godina pre" u ponedeljak u Muzeju Vojvodine

Arheološki dokumentarni film "Borđoš, 7000 godina pre" biće prikazan u ponedeljak, 14. maja u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37.
Na obali reke Tise, nedaleko od Novog Bečeja, nalazi se sedam hiljada godina staro naselje - zovemo ga Borđoš, po selu koje se na istom prostoru nalazilo u i srednjem veku. Ovo je neolitsko naselje po mnogo čemu zanimljivo - trajalo je preko pet stotina godina, nalazilo se na razmeđu dve kulture, potiske i vinčanske i bilo je veliko. Četvorogodišnja istraživanja arheološkog tima Muzeja Vojvodine i Instituta za praistoriju "Kristijan Albreht" Univerziteta u Kilu otkrila su mnogo toga o mlađem kamenom dobu u Banatu, ali su se, istovremeno,  pojavila mnoga pitanja na koja tek treba naći odgovor, na primer: kako su do Borđoša stigli materijali sa udaljenosti i do sedam stotina kilometara u vreme kada konji još nisu bili pripitomljeni?
 
Projekcija će početi u 19 časova.
 
Film je urađen u koprodukcija je kuća "Media Art Content", "Sabadoš servis" i "Aksios media". Uz arheološki tim Muzeja Vojvodine predvođen Aleksandrom i Ildiko Medović, ovaj jednočasovni film potpisuju, među ostalima, kompozitor Robert Farkaš, direktor fotografije Bojan Dakić, montažer Vladimir Antić i reditelj Rastislav Durman.
  • Admin

    14.05.2018 07:51
    Odgovor
    Poštovani Gagi, vreme početka programa je u tekstu, boldovano crnim.
  • Gagi

    14.05.2018 07:25
    A satnicu ste zaboravili
    U koliko sati počinje film?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".