Počinje festival kuglofa u Sremskim Karlovcima

Svetski festival kuglofa, 17. po redu, počinje danas u Sremskim Karlovcima i trajaće tokom vikenda.
Počinje festival kuglofa u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
Izlagači se od devet časova nalaze na centralnom gradskom trgu, predveče počinje program za najmlađe, a u subotu se predaju eksponati za izbor najboljeg kuglofa na svetu 2018. godine. U okviru programa za najmlađe je program "Predstavljamo nasleđe: deca deci", saradnja OŠ "Ivan Gundulić" iz Novog Sada i OŠ "23. oktobar" iz Sremskih Karlovaca.
 
Festivalska povorka počinje u 11.30, a proglašenje najboljeg kuglofa biće u 13 časova. Postoji mogućnost šetnje kroz Karlovce uz pratnju vodiča.
 
Dodela priznanja za čestitost organizuje se u nedelju u 11 u svečanoj sali Karlovačke gimanzije. Dobitnici su Goethe Institut, književnik Tomislav Ketig i, posthumno, urednik spoljnopolitičke rubrike RTV Laslo Tot.
 
Radionica iscrtavanja kuglofa za decu "Šašavi kuglof" održaće se u nedelju od 16 sati.
 
Posebno iznenađenje ovogodišnjeg festivala je Selfi Kibic - model kibic fenstera u prirodnoj veličini na kom će posetioci moći da se fotografišu. Moći će da se probaju i pobednički kuglofi.
  • verica

    06.09.2018 12:41
    dollazimo
    skoro da tu manifestaciju ne propstamo kao i mnoge u naoj Srbiji.. Pristalice smo razmisljanja, prvo dobo upoznaj svoju zemlju da bi video da ni druge nisu mnogo lepse od Srbije sem sto su cistije, uredjenije ali naseg gostoprimstva nigde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič