Izložba slika Nebojše Lazića od ponedeljka u KCNS

Izložba slika "Kompozicije" Nebojše Lazića biće otvorena u ponedeljak, 4. juna u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.
O izložbi:
 
"Slike različitih dimenzija izvedene u tehnici akrilika u seriji pod nazivom Kompozicije nastajale su tokom poslednje dve godine kao jedna vrsta umetničke medijske vežbe kojom sam promišljao svet modernističke slike. Iako je litografija medij koji je do sada bio u fokusu mog rada, upravo mi je slikarstvo kao medij pružilo važan prostor relaksiranosti u okviru kog sam preneo jedan deo svog istraživanja modernističkog iskustva..." (Autor)
 
O autoru:
 
Nebojša Lazić (1965) diplomirao je 1992, magistrirao 1996. i doktorirao 2015. godine na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Na dvogodišnjim specijalističkim studijama na Tamarind institutu za litografiju u Novom Meksiku, SAD, stekao je zvanje saradničkog štampara. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. 
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 16. juna. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".