Otvaranjem izložbe "Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog" počinje Leto na Trgu galerija

Izložba "Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog" biće otvorena u četvrtak, 14. juna na platou ispred Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, čime će početi manifestacija Leto na Trgu galerija.
Otvaranjem izložbe "Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog" počinje Leto na Trgu galerija
Foto: 021.rs
Autorka izložbe je istoričarka umetnosti i viša kustoskinja Spomen-zbirke Jasmina Jakšić Subić. 
 
U okviru programa u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske nastupiće Gudački kvartet "Habanera".
 
Program će početi u 21 čas.
 
Manifestaciju Leto u vrtu galerija već tradicionalno organizuju Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog sa željom da tokom letnjih meseci Novosađanima omoguće posebno "kulturno" osveženje. Ovogodišnjoj manifestaciji pridružuje se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, ona prerasta u Leto na Trgu galerija. 
 
U periodu od 14. juna do 2. avgusta program će se održavati u zajedničkom vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, a od 9. do 30. avgusta će biti realizovan u vrtu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. Naši sugrađani će u večernjim satima moći da prisustvuju atraktivnim kulturno-umetničkim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske kulturne baštine i značaj njenog očuvanja u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti. Svakog četvrtka od 14. juna do 30. avgusta 2018. godine, od 21 do 23 sata, Novosađani će moći da se osveže uz putopisne priče, filmske projekcije, predavanja, muziku i druženje.
  • komšinica

    12.06.2018 20:43
    bravo,radujem se ovakvim programima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič