Otvoren konkurs za 16. Filmski front

U toku je konkurs za slanje filmova na 16. Filmski front, koji će se održati u oktobru u Kulturnom centru Novog Sada.
"Propozicije konkurse se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, jer nam je važno da zadržimo integritet programa koji je publika sa godinama zavolela", objašnjava direktorka Festivala Nina Latinović.
 
Rok za slanje filmova je 15. avgust, a uslovi su:
 
- maksimalna dužina filma 30 minuta
- film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine
- festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove
 
"Zvanične selekcije glavnog programa ne menjamo, a u prateći program uvodimo novitete. Prošle godine prikazivali smo horor filmove u ponoć, a ove godine planiramo matine animiranog filma za decu, kao i filmske radionice. Takođe, ove godine uvodimo još jedan dan, pa će festival trajati do nedelje", kaže Nina Latinović.
 
Više informacija o prijavljivanju filmova može se pronaći OVDE. Upravo putem sajta film se može prijaviti u jednu od dve zvanične selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič