Stručno tumačenje izložbe "Majska skupština 1848" u petak u Galeriji Matice srpske

Stručno tumačenje izložbe "Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije" u Galeriji Matice srpske biće organizovano u petak, 20. jula.
Stručno tumačenje izložbe "Majska skupština 1848" u petak u Galeriji Matice srpske
Foto: 021.rs
Počinje u 19 sati.
 
Autorka izložbe dr Snežana Mišić govoriće o tri značajna jubileja povodom kojih je izložba nastala: 100-godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, 170-godišnjica održavanja Majske skupštine u Sremskim Karlovcima i 200-godišnjica rođenja slikara Pavla Simića (Novi Sad, 1818‒1876).
 
Sva tri jubileja preplela su se u slici "Srpska narodna skupština 1. maja 1848. godine" koja je i centralna tema izložbe. Ona ukazuje na prepletenost životnog puta jednog umetnika i istorijskog događaja kojem je prisustvovao i koji je zabeležio na slici, a istovremeno i na značaj ovog remek-dela u kolekciji Galerije Matice srpske.
 
Izložba je otvorena do 1. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič