O Milanu Konjoviću u četvrtak na Letu na Trgu galerija

Kratki dokumentarni film "Sunce, žito" u režiji Milane Nikić biće prikazan u četvrtak, 2. avgusta, u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija.
O Milanu Konjoviću u četvrtak na Letu na Trgu galerija
Foto: 021.rs
Film je snimljen u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Akademije umetnosti u Novom Sadu, povodom 120 godina od rođenja Milana Konjovića (Sombor 28. januar 1898 – Sombor 20. oktobar 1993). 
 
Projekcija počinje u 21h, u vrtu Spomen-zbirke i Galerije Matice srpske, a nakon nje biće održan razgovor o Milanu Konjoviću u kojem učestvuju: 
 
- Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu, 
- Milana Kvas, v.d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, 
- Snežana Subić, novinarka,
- Miloš Arsić, istoričar umetnosti, 
- Čedomir Janičić, istoričar umetnosti
- studenti koji su učestvovali u realizaciji filma.
 
Film je inspirisan istoimenom slikom koja se danas nalazi u Galeriji "Milan Konjović" u Somboru, a nastala je tokom javnog slikanja Milana Konjovića na krovu OŠ "Đorđe Natošević" u Novom Sadu 1962. u okviru programa Sterijinog pozorja pod nazivom "Boje i reči". Ideja je bila da se, podsećanjem na jedan neobičan događaj iz umetnikovog opusa, ukaže na značaj Konjovićevog prisustva na kulturnoj sceni Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič