Radionica i vođenje kroz izložbu "Trash Talk" u utorak u Galeriji SULUV

Radionica i vođenje kroz izložbu "Trash Talk" održaće se u utorak, 14. avgusta od 18.30 do 20 časova u Galeriji SULUV.
Izložba će biti otvorena do 17. avgusta 2018.
 
Projekat "Trash Talk" razmatra koncept liminalnosti kroz temu otpada i recikliranja. Crteži su skečevi sa skladišta za recikliranje zvanog Boneyard na terenu univerziteta u Ledbridžu (Lethbridge, Alberta, Kanada). 
 
Boneyard, ili "dvorište kostiju" je skladište stvari koje univerzitet više ne koristi, ali zbog administrativnih razloga ne sme se tretirati kao otpad. Stvari koje tamo dospeju su u takozvanom limbu – niti ih ima, niti ih nema.
 
Kreativna radionica je za sve uzraste i stepene poznavanja umetnosti. Posetioci će imati prilike da probude svoju maštu i koristeći stare (reciklirane) časopise i tehniku kolaža učestvuju u kolektivnoj igri zvanoj Exquisite corpses. Exquisite corpses je na zapadu popularna surrealistička igra u kojoj su radovi – u ovom slučaju kolaži – kreirani kolaborativno, koristeći element šanse. 
 
Zdenka Maria Madacki je rođena u Novom Sadu, a trenutno živi i radi u Kanadi. U Novom Sadu je 1995. godine diplomirala na odseku za slovakistiku Filozofskog fakulteta, nakon čega je upisala osnovne studije likovnih umetnosti, odsek crtanja i slikarstva, na univerzitetu u Ledbridžu (University of Lethbridge, Lethbridge, Alberta, Kanada). Master studije likovnih umetnosti, odsek crtanja i intermedija je diplomirala 2008. na univerzitetu u Edmontonu (University of Alberta, Edmonton, Alberta, Kanada) i trenutno završava interdisciplinarne doktorske studije na univerzitetu u Ledbridžu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič