Filmovi, predstava i radionice ove nedelje na Brod teatru

Predstava, filmske projekcije i radionice samo su deo programa koji će se ove nedelje, odnosno od 20. do 26. avgusta odvijati na Brod teatru, na Beogradskom keju (pored mosta Duga).
PROGRAM:
 
Ponedeljak, 20. avgust 
 
Od 18:30 časova - predstava "Čudesni svet klovnova"
 
"Čudesni svet klovnova" je pozorišna predstava za decu uzrasta od pet do 12 godina, u žanru muzičke komedije. To je priča o dva klovna - arlekina, pristiglih iz Zemlje crvenih noseva, ovde na Zemlji u potrazi za decom-publikom čiji ih smeh i aplauz čini potrebnim i živim. Cirkus, kabare, bajka, ples, pantomima i akrobacije – sredstva su kojima klovnovi Bim i Bam osvajaju pažnju svoje male publike, budeći u njima ono žovijalno, klovnovsko, od pamtiveka usađeno u svako ljudsko biće, a kod deteta još nesputano i neskriveno "zrelošću" sveta odraslih. Svet igre koji evociraju dva klovna u 45 minuta predstave i 15 različitih scena-slika, postaje mesto zajedničke kreacije aktera-glumaca i dece-publike, prostor bezazlenosti u kome ima mesta samo za nežnost, ljubav, poeziju i blagorođe...
 
Predstava je autorsko delo i u njoj igraju Aleksandar Milković i Ružica Bojović.
 
Od 21 čas - Projekcija filma "Ljubomorna" u saradnji sa Francuskim institutom
 
Ulaz slobodan, titlovi na engleskom jeziku.
Režija: David i Stefan Foenkinos
Igraju: Karin Vijar, An Dorval, Tibo de Montalember
 
Natali Pešo, razvedena profesorica književnosti, preko noći se od brižne majke pretvara u opsesivno ljubomornu osobu. Iako je predmet njene ljubomore pre svega njena prelepa ćerka, inače mlada perspektivna balerina, ljubomora se polako prenosi na prijatelje, kolege i celo okruženje... Na granici između opore komedije i psihološkog trilera, ovaj film otkriva sav raskošni talenat sjajne francuske glumice Karin Vijar.
 
Utorak, 21. avgust
 
Od 21 čas - Projekcija filma "Zakon džungle"
 
Nakon filma 'Devojka sa proslave 14. jula', Antonin Peretjatko režira novu komediju apsurda. Ulaz slobodan, titlovi na engleskom jeziku.
 
Režija: Antonin Peretjatko
Uloge : Vensan Makanj, Vimala Pons, Pascal Ležitimus
 
Poslovni svet je pravo bojno polje: Mark Šatenj će ovo saznanje skupo platiti. Marka, stažistu u Ministarstvu za standardizaciju, šalju u Gvajanu da odobri projekat izgradnje piste za skijanje na zatvorenom po imenu 'Gvejesneg'. Međutim, stvari se ne odvijaju po planu i on završava izgubljen u džungli, u pratnji još jedne stažistikinje, specijaliste za preživljavanje u neprijateljskim područjima.
 
Sreda, 22. avgust
 
Od 18 časova - Raspustilište - radionica "Maske"
 
Pravimo maske od materijala nađenih na obali Dunava. Recikliran materijal ćemo oblikovati, spajati, vezivati, lepiti, oslikavati… Radionica je namenjena deci starijoj od 4 godine. Za radionice nije potrebna prethodna najava. Materijale obezbeđuju organizatori. Radionicu vodi Jana Vjerg, akademski slikar/grafičar i likovni pedagog.
 
Od 21 čas - Koncert sastava "See it my way" 
 
"See It My Way" je akustični emo/punk duo koji je nastao početkom 2015. godine kao rezultat mnogobrojnih druženja, komponovanja van do tada poznatog kalupa i samog isprobavanja različitih ideja u tom nekom međuprocesu. Krajem maja na svojoj bandcamp stranici objavili su novi EP sa 6 pesama a među najznačajnijim nastupima ističu onaj sa američkim sastavom Nothington kao i na To Be Punk Festivalu.
 
Četvrtak, 23. avgust
 
Od 21 čas - Filmska projekcija po izboru Američkog kutka - "Veče neme komedije"
 
Američki kutak ovog leta obradovaće posetioce Brod teatra sa nesvakidašnjim izborom filmova. Tema ovog ciklusa su klasici američke kinematografije od kojih je većina nastala na osnovu književnih dela velikog Ernesta Hemingveja. Na platnu će se ponovo pojaviti: Geri Kuper, Gregori Pek, Ava Gardner, Baster Kiton, Čarli Čaplin, Laurel i Hardi i drugi.
 
Petak, 24. avgust
 
Od 21 čas - Koncert "Vis limunada"
 
Vokalno instrumentalni sastav (VIS) Limunada je ansambl koji stvara i izvodi muziku inspirisanu popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina XX veka, interperetacije šlagera, festivalskih numera, ranih rok i bit hitova, kao i sopstvene autorske numere. Svojim nastupima donosi atmosferu evropskih festivala i rivijera, koji su ovekovečeni filmovima poput Felinijevog La Dolce Vita (1960) i domaćeg Ljubav i moda (1961).
 
Šestočlani sastav čiji se aranžmani zasnivaju na bogatom sazvučju dva ženska I dva muška vokala i snažnom gitraskom zvuku, oplemenjenom orguljama, klavirom i živahnim ritmovima raznovrsnih perkusija. Na repertoaru nalaze se autorske numere, autorski prepevi i originalne izvedbe numera različitih žanrova na različitim svetskim jezicima (domaći, italijanski, engleski, španski, nemački,...). Šestorka iza sebe ima jedan studijski album, "Limunada", objavljen 2016.
 
Subota i nedelja, 25. i 26. avgust
 
Od 21 čas - Experimental Superstars 4 - međunarodni festival eksperimentalnog filma i muzičkog videa
  • Mare

    20.08.2018 17:00
    Matorci ne propustite VIS Limunada, svidece vam se garantovano.
    Docemo i mi sa 30+

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič