Festival Videomedeja od danas u MSUV

Međunarodni video festival Videomedeja, 22. po redu, održaće se od danas, 31. avgusta, do 2. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37.
Sva tri festivalska dana program će početi u 17 časova i trajaće do ponoći, a ulaz je besplatan
 
Otvaranje festivala Videomedeja zakazano je za danas u 19:30 časova.
 
Festival se sastoji iz takmičarskog i revijalnog programa koji su, kao i prethodnih godina, uredili Ivana Sremčević Matijević, Željko Mandić i Aleksandar Davić. Na konkursu za 22. Videomedeju pristiglo je preko 1.000 prijava od kojih je oko šest odsto uvršteno u festivalski program.
 
Na festivalu će u okviru takmičarskog programa biti predstavljeni radovi iz 28 zemalja, dok revijalni program uključuje specijalnu selekciju radova domaćih autora Made in Serbia i prezentacije članova žirija – Predrag Šiđanin iz Srbije, Corinna Schnitt iz Nemačke i Richard Vickers iz Velike Britanije. Takmičarski program sastoji se od tri selekcije – Projekcije, Medijske instalacije/Nastupi i Lunartis. 
 
U selekciji Projekcije biće prikazano 50 radova, koji konkurišu za nagradu Sfinga, dok je u Medijskim instalacijma/Nastupima zastupljeno šest medijskih instalacija među kojima će biti dodeljena nagrada Bogdanka Poznanović. 
 
U okviru selekcije Lunartis biće predstavljeno 11 studentskih filmova koji konkurišu za dve nagrade, Lunartis nagradu koju dodeljuje žiri za najbolji film i Lunartis nagradu publike za najbolji film po mišljenju posetilaca (sabiranjem glasova publike).
 
Svi ljubitelji video umetnosti i posetioci festivala imaju mogućnost da saznaju nešto više o autorima i njihovim radovima na sajtu u delu Festival 2018 i na taj način se upoznaju sa zanimljivostima koje ih čekaju na ovogodišnjoj Videomedeji. 
 
Detaljan program može se pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič