Predavanje o Mihailu Politu Desančiću u sredu u Muzeju Vojvodine

Predavanje "Mihailo Polit − Desančić, veliki liberal i novinar" održaće se u sredu, 19. septembra u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Predavanje o Mihailu Politu Desančiću u sredu u Muzeju Vojvodine
Foto: 021.rs
Predavač će biti profesor na Filozofskom fakultetu dr Vladimir Barović.
 
Mihailo Polit Desančić je više od pola veka bio redovni i cenjeni saradnik kako srpskih tako i nemačkih novina, a kao političar afirmisao je liberalnu ideju da narodnost i državu ne treba identifikovati, da je "nacija ličnost" i da je federacija jedini mogući sistem za evropski istok. Mada pretežno advokat i političar, Mihailo Polit Desančić zauzima krupno mesto u istoriji našeg novinarstva, jer je gotovo 60 godina redovno pisao u srpskim glasilima u Vojvodini, a takođe i u nekoliko austrijskih i nemačkih novina. Posebno je značajno što je objavio i nekoliko publicističkih brošura o ključnim balkanskim političkim temama koje su imale veliki odjek među njegovim čitaocima i savremenicima.
 
Predavanje će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič