O knjizi "Nasamo sa Milanom Konjovićem" u sredu u GMS

Promocija knjige "Nasamo sa Milanom Konjovićem" Mira Vukasanovića održaće se u sredu, 26. septembra u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.
Pozdravnu reč uputiće Stevan Pilipović, predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu, dok će o knjizi govoriti akademik Vladimir S. Kostić, predsednik SANU, dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i akademik Miro Vuksanović, autor knjige. 
 
Odlomke iz knjige će kazivati dramski umetnik Lazar Jovanov.
 
Na promociji će biti otkriveno o čemu su to "nasamo" razgovarali Milan Konjović i Miro Vuksanović, koji je na književni način zabeležio slikareva kazivanja o životu, zemlji, ljubavi, patnji, ženi, zavičaju, Somboru, pozorištu, likovima na portretima, knjizi Lazara Trifunovića i drugim temama.
 
Knjiga sadrži i esejističke i pripovedačke tekstove Mira Vuksanovića koji su nastajali u periodu od 1978. do 2018. godine.
 
Recenzent knjige je akademik Dinko Davidov, a izdavač Pravoslavna reč iz Novog Sada.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič