Izložba Marije Jevtić od ponedeljka u Galeriji SULUV

Izložba Marije Jevtić biće otvorena u ponedeljak, 24. septembra u Galeriji SULUV, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.
Otvaranje izložbe je u 20 časova.
 
O izložbi:
 
"Ideja u ovom radu je da svoje slike koje su rađene na platnu uljanim i akrilnim bojama reinterpretiram u trodimenzionalne objekte uz pomoć 3D štampača i digitalne tehnologije i da na taj način približim umetnost slepim i slabovidim osobama", navela je umetnica. 
 
Biografija:
 
Nakon završene srednje umetničke škole, Marija Jevtić je diplomirala slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Dušana Todorovića, master studije na istom smeru pod mentorstvom profesora Vidoja Tucovića. Trenutno je na na doktorskim studijama na Prirodno tehničkom fakultetu u Ljubljani pod mentorstvom profesorice Helene Gabrijelčič Tomc. Saradnica je u nastavi u Visoko tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Aktivno izlaže od 2009. U svom dosadašnjem radu bavi se pitanjima prolaznosti, onostranog, a u poslednjih godinu dana otvara novo polje i bavi se reinterpretacijom klasične umetnosti u digitalnu umetnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič