Diskusija o mastima i šećerima u sredu u EU Info Pointu

Diskusija "Dobar, loš, zao - ko je ko među mastima i šećerima" održava se u sredu, 17. oktobra u novosadskom EU Info Pointu, a povodom Svetskog dana hrane.
Diskusija o mastima i šećerima u sredu u EU Info Pointu
Foto: Pixabay
U diskusiji učestvuju dr Anamarija Mandić sa novosadskog Naučnog instituta za prehrambene tehnologije, nutricionistkinja Željka Šoš i predstavnica Asocijacije potrošača Srbije Lela Tasić.
 
One će govoriti o tome koje su dobre i loše masti i šećeri, kako ih prepoznati i u kojim namirnicama se nalaze, te zašto je važno da znamo da ih razlikujemo. Biće reči o tome kako čitati deklaracije na proizvodima i razumevati njihovo značenje, te koji zakoni propisuju šta sve može i sme, a šta ne može i ne sme da se nađe na ambalaži od informacija u kojima se sastojci proizvoda dovode u vezu sa zdravljem i blagostanjem potrošača.
 
Diskusiju organizuje EU Info Point u saradnji sa Asocijacijom potrošača Srbije povodom 16. oktobra - Svetskog dana hrane, koji je 1945. godine proglasila Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). Ove godine fokus je na temi smanjenja broja gladnih u svetu, jer prema najnovijem izveštaju FAO, danas više od 820 miliona ljudi pati od hronične pothranjenosti. Sukobi, ekstremni vremenski uslovi povezani sa klimatskim promenama, ekonomski pad i ubrzani rast broja osoba sa prekomernom težinom umanjuju efekte borbe protiv gladi i neuhranjenosti. Kako kažu iz FAO, sada je vreme da se ovaj proces ubrza.
 
Diskusija se održava od 11 do 13 časova u prostorijama EU Info Pointa na Bulevaru Mihajla Pupina 17, a ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič