Predavanja kineskih umetnika sutra na Filozofskom fakultetu

Dva predavanja poznatih kineskih umetnika biće održana u ponedeljak, 15. oktobra na Filozofskom fakultetu.
Predavanja kineskih umetnika sutra na Filozofskom fakultetu
Foto: 021.rs
Od 10 časova predavanje "Magični realizam i ja" održaće Liu Dženjun.
 
Liu Dženjun je proslavljeni savremeni kineski pisac, profesor na Fakultetu studija književnosti Narodnog univerziteta u Kini i dobitnik prestižnog kineskog priznanja za književnost "Mao Dun". U aprilu 2018. godine je odlikovan Ordenom viteza umetnosti i književnosti od strane Ministarstva za kulturu Francuske. Autor je romana: "Sećanje na 1942", "Mobilni", "Zovem se Liu Yuejin", "Rečenica koja vredi deset hiljada rečenica", "Ja nisam Pan Đinlien (Ja nisam madam Bovari)". Veliki broj romana Liu Dženjuna je prevedeno na mnoge jezike, među kojima su engleski, francuski, srpski i drugi, a mnogo ih je pretočeno u filmove i televizijske serije.
 
Drugo predavanje, od 12.30, "Kineski filmski izraz i tumačenje" održaće Liu Julin.
 
Liu Julin, kineska rediteljka, prvo je diplomirala na Univerzitetu za medije i komunikacije u Kini na smeru difuzno emitovanje, a potom i na Filmskoj akademiji Njujorškog univerziteta, smer režija. Godine 2014, kratki film "Bog kapije", koji je Liu Julin režirala, osvojio je nagradu za najbolji film na 41. američkoj studentskoj dodeli Oskara.
 
Oba predavanja biće održana u sali "dr Zoran Konstantinović" na Filozofskom fakultetu.
 
Predavanja organizuje Konfucijev institut.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič