Predavanje "Milena Pavlović Barili i američki Vog" u četvrtak

Predavanje "Milena Pavlović Barili i američki 'Vog'" profesora Ivana Delača biće održano u četvrtak, 18. oktobra, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Početak je u 19 časova.
 
Prevodilac kapitalnih studija o Mileni Pavlović Barili i istraživač njenog života i rada u SAD, Ivan Delač, održaće predavanje o delu jedine srpske umetnice čija se ilustracija našla na naslovnoj strani "Voga". Biće reči o njenom angažmanu u tom prestižnom modnom časopisu od decembra 1939. do sredine 1941. godine, o ljudima s kojima je u njemu sarađivala, kao i o drugim umetnicima čije su se modne ilustracije pojavljivale u "Vogu" u tom periodu. 
 
Predavanje je deo programa izložbe "Maison Barilli: Belgrade/New York".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič