Novi ciklus besplatnih radionica Baltazart u DKCNS

Od 19. oktobra, svakog petka i subote, mališani zainteresovani za pozorište ili nauku imaće priliku da učestvuju u besplatnim radionicama u Dečijem kulturnom centru Novi Sad (DKCNS).
Koncept radionica BALTAZart zasniva se na interaktivnom, edukativnom delu i kreativnom, eksperimentalnom delu. Voditelji radionica trude se da decu aktiviraju i uključe u priču, podstičući ih da sami iznesu svoje mišljenje i oblikuju svoje ideje na kreativan način.
 
TeARTar je deo programa okrenut pozorišnom stvaralaštvu i upoznavanju najmlađih sa pojmom pozorišta, njegovom istorijom, zanimanjima i magijom koja se dešava na svakoj predstavi. Radionice će se održavati u DKCNS petkom, od 19. oktobra do 9. novembra, od 18 do 19:30 časova. Namenjene su deci uzrasta od 8-12 godina.
 
Radionice vode Severina Prostran Miletić i Nenad Pećinar prvak drame SNP-a.
 
19. oktobar - Pozorište senki - Šte je pozorište? Kako nastaje predstava?
 
26. oktobar - Pozorište lutaka - Gde i kad počinje rad na predstavi? Ko učestvuje u nastanku predstave?
 
2. novembar - Režija je...  - Kako izgledaju probe i šta se na njima dešava? U gostima su članovi dramske radionice DKCNS, deca će imati priliku da vide probu i nakon toga učestvuju u glumačkim vežbama
 
9. novembar - Gluma je... - Istina, uobrazilja, igra, magija... Zašto treba ići u pozorište?
 
"Svetlost u tami - Evropa otkrića" je drugi ciklus radionica okrenut nauci i empirijskom doživljaju za decu. Održavaće se subotom, od 20. oktobra do 10. novembra, od 11 do 12:30 časova. Namenjen je deci uzrasta od 8-11 godina. 
 
Radionice vodi prof. dr Dušanka Obadović, fizičar.
 
20. oktobar - "Sve je relativno!"- Šta je vreme, a šta vremeplov deca će saznati na ovoj radionici, kao i interesantne anegdote iz života Alberta Ajnštajna. Kroz eksperimente će saznati kako možemo "videti" pojave koje se događaju u mikrosvetu.
 
27. oktobar - "Balon braće Mongolfije" - Kako se vinuti u prostor, pitanje koje muči decu od ranog detinjstva i odgovori koji su na dohvat ruke, tema su ove radionice. Kroz priču i jednostavne eksperimente deca će saznati kako vazduh pokreće stvari i zajednički doći do zaključaka do kojih su došla i braća Mongolfije.
 
3. novembar - "Moj savršeni kalendar!" – Milutin Milanković matematika i vreme. Kako je veliki srpski naučnik napravio najtačniji kalendar, dobio krater na Mesecu sa svojim imenom i zašto je tvrdio da smo još u ledenom dobu?
 
10. novembar - "Osmeh zelenih gljivica" – Priča o Flemingovoj avanturi do otkrića penicilina. Kako su "bubice" pomogle čovečanstvu i produžile vek čoveku?
 
Broj dece je ograničen pa bi roditelji trebalo da prijave decu za svaku pojedinačnu radionicu slanjem sms-a na 063/521 123 ili mejla na adresu dkcnovisad@gmail.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič