Premijera filma "Groznica Ferante" u ponedeljak u KCNS

Premijera filma "Groznica Ferante" održaće se u ponedeljak, 22. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.
Ferrante Fever, Italy, 2017, 74 min.
Režija: Giacomo Durzi
Scenario: Laura Buffoni, Giacomo Durzi
Dokumentarni film
 
Ko je Elena Ferante?
 
Književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju je najznačajnijim savremenim italijanskim piscem. Magazin Tajms uvrstio ju je 2016. godine među 100 najuticajnijih osoba na svetu. Međutim, jedino što nikome nije bilo poznato je ko je pravi autor čiji je pseudonimom Elena Ferante, tj. niko zapravo nije znao pravi identitet ove književnice. 
 
Film je sniman između Italije i SAD. Nastao je iz iste strasti koja obuzima gotove sve čitaoce Elene Ferante. 
 
Ali, ovaj film nije fokusiran na potragu za identitetom nepoznate spisateljice čiji su romani prodati u više od 5 miliona primeraka širom sveta. Motivisan je otkrivanjem traga ka tajnama fenomena njenog uspeha kod čitalaca širom sveta.
 
Gost projekcije: Đakomo Durzi, reditelj
 
Nakon Pravnog fakulteta Đakomo Durzi je pohađao Londonsku filmsku školu, a kasnije diplomirao na Eksperimentalnom centru za kinematografiju u Rimu. Scenarista je, reditelj i producent. Radio je sa značajnim emiterima kao što su NBC Universal i Fox Channels Italia. Kao autor i reditelj stvarao je mnoge emisije za TV kanale kao što su Fox, RAI i La7. Kao scenarista pisao je duge i kratke TV serije. Durzi je takođe konsultant za scenario za Torino Film Lab, Biennale College Cinema i IDM- Filmsku komisiju Južnog Tirola.
 
Projekcija filma počeće u 19 časova.
 
Cena ulaznice je 300 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič