Festival kratkog filma "BBB" od četvrtka na više lokacija u Novom Sadu

Filmski festival "Balkan Beyond Borders" (BBB), s 30 kratkih takmičarskih filmova koje su tokom godine proizveli mladi umetnici s Balkana, počeće u četvrtak, 8. novembra u Novom Sadu i trajaće do 11. novembra.
Teme festivala su ono što je najvažnije i goruće u regionu, a tema ovogodišnjeg je "Društvo o deljenju". 
 
"Pokušavamo da čujemo šta ljudi žele da vide i o čemu je važno da razgovaraju", rekla je organizatorka Festivala Veroniki Krikoni, iz Grčke. 
 
Krikoni je rekla da je ove godine Novi Sad "najbolje mesto" za takav festival, jer će 2019. godine biti Evropska prestonica mladih, a 2021. Evropska prestonice kulture.
 
"Kultura je može da nas spoji i natera da mislimo na nov, kreativan i drugačiji način", rekla je Krikoni koja je diplomirala marketing i komunikacije, prevoditeljka je za grčki, engleski, francuski, bavi se i srednjovekovnim rukopisima, umetnošću, pozorištem i istorijom.
 
Međunarodni sudijski žiri dodeliće nagradu za najbolji film festivala iz selekcije od 30 balkanskih filmova. Publika će glasati za "Nagradu publike", sudije će izabrati još tri filma koji će biti javno pohvaljeni, a prvi put će biti dodeljena nagrada "BBB First Entry Award" za film-prvenac na tom festivalu.
 
To je deveti put da se održava taj festival koji postoji od 2010. godine. Svaki put se priređuje u drugom gradu, da bi se pokrenule aktuelne teme, a u fokusu su mu nove regionalne produkcije i saradnja među mladima.
 
Filmovi će biti prikazani u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine svakog dana od 16 do 23 časa, a propratni događaji kao što su izložbe crteža, radionice i diskusija za okruglim stolom, biće u Kulturnoj stanici Eđšeg i Kulturnom centru LAB.
 
Najavljena je i velika zabava na kraju Festivala, u nedelju, 11. novembra, u 22 časa, u Kulturnom centru LAB, na kojoj će nastupati i lokalni muzičari.
 
Ceo program možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič