Novak eliminisan već na startu, u suzama napustio teren

Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je na startu Olimpijskog turnira u Riju, pošto je rano jutros u prvom kolu izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra 7:6 (7:4), 7:6 (7:2).

Meč je trajao skoro dva i po sata, a Del Potro, trenutno 141. igrač sveta, zbog duge pauze zbog povrede, pružio je partiju kao u najboljim danima, ne dozvolivši Đokoviću nijednu brejk loptu.

Bio je to njihov 15. duel, tek četvrta pobeda Argentinca, ali svakako vrlo bolna za Đokovića.

Del Potro je Novaka savladao i pre četiri godine u Londonu u borbi za bronzu.

Novak je nakon što mu je raspršen san o zlatnoj medalji, uz ovacije publike sa terena izašao uplakan, a rasplakao se i Del Potro, koji se dugo pozdravljao sa navijačima.

"Igrao je bolje u presudnim momentima. Sve što mi preostaje je da mu skinem kapu i čestitam na izvanrednom nastupu. Naravno da je ovo jako težak poraz, ako ne i najteži u mojoj karijeri. Boli jer su se mnogi ljudi oslanjali na mene. Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. To je sport, idemo dalje", rekao je Đoković posle meča.

"Mislim da sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Nisam očekivao da pobedim Novaka, ali sam odigrao neverovatno. On je odličan prijatelj na turu, on je veliki šampion na terenu i veliki je igrač. Rekao mi je neke veoma lepe stvari na kraju i to veoma cenim", rekao je Del Potro.

Del Potro će u drugom kolu igrati protiv Portugalca Žoao Souze, a Đokoviću za utehu ostaje dubl sa Nenadom Zimonjićem.

  • fedor

    11.08.2016 10:08
    dolaze mladji bolji i ako zna da prima pobede neka zna i da izgubi. Sta cmizdri ko malo dete.
    Setite se one nase lokalne Monike Seles koja mi se zgadila do zivota kad je rekla: Im not Yugoslavian Im American citizen. Ko se srami svojeg porekla neka ode u pakao. Od onda je nemogu smisliti mala bezobrazna sad ima tipa 40 godina starijeg a vucara se okolo sa mladjima. Isto je i sa ovim ajde ne cmizdri nego nauci da gubis. Dosta je bilo dolaze mladji bolji dosta si novca dobio na sta? Crko radeci?
  • pera lozac

    10.08.2016 19:52
    Nisi pravi srpenda ako se ne lozis na Novaka i ako ti dete ne trenira tenis.
  • Vojvosadjan

    10.08.2016 10:02
    @RIZBO
    Kako si glup, boli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016