Košarkaši razbili Kinu, vaterpolisti u četvrtfinalu sa Španijom

Košarkaši i vaterpolisti Srbije noćas su zabeležili pobede u odlučujućim mečevima za prolaz u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je rano jutros savladala Kinu 94:60 (29:18, 19:10, 35:15, 16:17) u utakmici 5. kola A grupe i plasirala se u četvrfinale Olimpijskih igara u Riju.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, Nikola Kalinić postigao je 15, a Miroslav Raduljica i Milan Mačvan po 11.

Rival izabranicima Aleksandra Đorđevića, koji su završili kao četvrtoplasirani u grupi, biće pobednik B grupe, gde svaka od šest reprezentacija i dalje ima šanse da izbori plasman u četvrtfinale.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je rano jutros Japan 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1) u utakmici 5. kola A grupe na Olimpijskim igrama u Riju i plasirala se u četvrtfinale, gde je čeka Španija.

Izabranici Dejana Savića opet su se mučili, Japanci su šokantno poveli 5:2, ali na sreću, evropski i svetski šampioni su se trgli na vreme, pobedili, a samim tim ispunili prvi cilj - plasman među osam najboljih.

Filip Filipović postigao je polovinu golova srpskog tima, šest, dva pogotka dao je Duško Pijetlović, a po jednom su se u strelce upisali Dušan Mandić, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić i Stefan Mitrović.

Srbija i Španija sastaće se u utorak od 21.30 sati, a u preostalim mečevima četvrtfinala snage će odmeriti: Mađarska - Crna Gora, Brazil - Hrvatska i Grčka - Italija.

  • Zivan

    15.08.2016 11:14
    Vlada
    Po navici pissem starinski, niko nije obavezan ccitati moje, niti bilo koje druge, komentarccice, pogotovo ako mu smeta sitnica kakva je navika pisanja stecena u ranijoj fazi postojanja interneta. Blogera ima koliko hoces i izaberi ciji tekstovi ili komentarccici ti odgovaraju. Nije li malo drsko zahtevati od drugog odredjenu tehniku pisanja...
  • Vlada

    15.08.2016 09:19
    @Zivan

    Ljudski je nadati se da ćeš početi da pišeš kao normalna osoba?
  • Zivan

    15.08.2016 07:44
    Sistem takmiccenja je takav da su utakmice u cetvrtfinalu najvazznije, prakticno Kossarkasi, odbojkassice, vaterpolisti i kossarkassice poccinju od poccetka, istina sa prilicno nepovoljne pozicije. Dok ssansa postoji, ljudski je nadati se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016