Dudaš: Slomilo mi se srce zbog odustajanja

Desetobojac Mihail Dudaš rekao je danas da mu se slomilo srce što je posle osam disciplina odustao od takmičenja na Olimpijskim igrama, ali da je to morao da uradi jer nije želeo da rizikuje ozbiljniju povredu lakta.
"Tokom takmičenja lakat mi je pravio probleme. Povredu vučem već par meseci jer sam tokom ostvarivanja norme za Olimpijske igre u Novom Sadu zadobio ozbiljnu rupturu pripoja lakta. Sa tom povredom sam na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i bacao, nikome ne bih poželeo takav bol. Zarad uspešnije budućnosti i boljih rezultata, moj tim i ja smo odlučili da ne rizikujemo 'kidanje' lakta koje bi na kraju moglo da se završi operacijom. Odluka je bila teška i moje srce se slomilo, jer je moj stav da ne odustajem od desetoboja ni po koju cenu", rekao je Dudaš.
 
On je u trenutku odustajanja zauzimao 14. mesto.
 
"Ovog puta je cena bila moja budućnost, ne želim da pravim greške. Ono što zaista osećam je ogromna zahvalnost što sam Srbiju ponovo predstavljao na Olimpijskim igrama, što sam ove godine ostvario par zacrtanih ciljeva i što sada jasno vidim svoje korake u budućnosti koje će me, siguran sam, dovesti do novih odličja. Hvala svima na ogromnoj podršci i razumevanju", rekao je osvajač bronzane medalje sa Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.
  • Devaginator

    19.08.2016 19:34
    ...
    Osmeh na lice, momče. Brz oporavak pa onda opet nabaci BMF facu i udri po medaljama.
  • Љоша

    19.08.2016 18:38
    Сада нека твој тим врати паре! То је непрофесионално! Погрешно схваћено важно је учествовати. Не треба ризиковати здравље никада.
  • Zivan

    19.08.2016 18:35
    Bilo bi bolje da si posle osvajanja bronze u Amsterdamu otissao na leccenje, propustio Olimpijadu i, nakon oporavka, pocceo pripreme za Svetsko prvenstvo u Londonu sledece godne. Sa takvom povredom nisi imao sanse za ozbiljniji rezultat. Nadam se da se stanje lakta nije pogorssalo i odmah na leccenje i oporavak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016