Košarkaši razbili Australiju i zakazali sa SAD duel za olimpijsko zlato

Košarkaši Srbije deklasirali su selekciju Australije rezultatom 87:61 u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.

Srbija će se tako u borbi za olimpijsko zlato sastati sa reprezentacijom SAD koja je u drugom polufinalu pobedila Španiju 82:76.

Finalni meč igra se u nedelju od 20:45 časova.

Ovom pobedom košarkaši Srbije obezbedili su i sigurnu sedmu medalju za naš olimpijski tim koji do sada ima jedno zlato, dva srebra, jednu bronzu i još dva zakazana finala u subotu, košarkašica i vaterpolista.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je večeras do nogu potukla Australijance, od kojih je inače izgubila drugi meč u grupi na olimpijskom turniru i to sa 15 razlike. Koliko je odbrana bila dobra svedoči podatak da su protivniku dozvolili svega pet koševa u prvoj i samo devet u drugoj četvrtini pa su "orlovi" već na poluvremenu imali 21 poen prednosti.

U nastavku se ta prednost stalno uvećavala, često na plus 30, pa nije bilo bojazni u to da Australijanci mogu bilo kako preokrenuti rezultat.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Teodosić sa 22, Marković sa 14, Mačvan sa 12, Raduljica sa 11 i Jokić sa 9 poena.

Podsetimo, naši košarkaši poslednju olimpijsku medalju osvojili su u Atlanti 1996. godine, pod zastavom SR Jugoslavije. Tada su u finalu izgubili od SAD, a ekipu su činili: Divac, Danilović, Đorđević, Paspalj, Bodiroga, Rebrača, Tomašević, Berić, Obradović, Savić, Lončar i Topić.

  • B

    20.08.2016 13:27
    Kako je divno videti da nam se košarka vratila na svetski vrh! Svaka čast momci, svaka čast Sale, imam utisak da je dovoljno da te postave za čistačicu u KSS da bi obezbedio medalju! Imaš tu pobedničku žicu, gde god da se pojaviš! BRAVO I SAMO NAPRED NA AMERE, JOŠ JEDNOM DA IH DOBIJETE!!!
  • НС

    20.08.2016 10:09
    Сале Национале
    Браво момци. Поново нација није веровала у Вас колико је требала, а Ви сте поново показали какво срце имате. А сви ви хејтери који сте пљували Салета треба да му упутите извињење.
  • Zivan

    20.08.2016 04:02
    Ameri jesu favoriti, ali nisu nepobedivi; videlo se i u susretu Srbija- SAD u grupnoj fazi takmiccenja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016