Kina bolja u finalu, odbojkašicama olimpijsko srebro u Riju

Odbojkašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju pošto su u finalu odigranom rano jutros poražene od Kine 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23).

Ovo je treća srebrna medalja za Srbiju na ovim Igrama i ukupno sedma.

Naše odbojkašice nisu došle na Igre kao favoritkinje, ali su nakon solidnih partija u grupi zablistale u eliminacionoj fazi i na putu do finala srušile evropske prvakinje Rusiju i aktuelne svetske šampionke iz SAD. Prethodno su u grupnoj fazi savladale Kineskinje maksimalnim rezultatom. Ipak, večeras su  aktuelne svetske vicešampionke igrale skoro bez greške.

Odbojkašice Srbije su sjajno otvorile meč, odigrale odlično prvi set i imale igru. Međutim, Kineskinje su od početka drugog dela igre zaigrale mnogo bolje, na momente apsolutno neverovatno, što im je donelo preokret i psihološku prednost. Jednostavno, nije za njih bilo izgubljene lopte, sve su stizale po terenu, sjajno su se branile, još bolje napadale i na kraju zasluženo došle do zlata.

S druge strane, ekipa Zorana Terzića ostvarila je najveći uspeh naše ženske odbojke koja sada ima i olimpijsko srebro u svojim vitrinama uz evropsko zlato i svetsku bronzu.

Olimpijske igre u Rio de Ženeiru se završavaju sutra finalnim mečom košarkaškog turnira u kojem se sastaju Srbija i SAD od 20:45h.

  • Gojko

    21.08.2016 17:55
    Verovatno su dali minuse oni koji nisu gledali ceo tok utakmice.
    Naravno da je politika prisutna u svemu.
  • Romeo

    21.08.2016 16:31
    Ma za sve je kriva politika. Politika i sportidu zajedno. Kako Golijat od milijardu i kusur stanovnika da izgubi od dvesta puta manje po broju stanovnika Srbije? Da su smele devojke bi pobedile i reprezentaciju SVETA a ne Kine. Trener nije kriv jer je i on politicka isto kao i sportska licnost. Da li iko uvidja da ne postoji razlika izmadju sporta i polittike ili je dosad to vec svima jasno?
  • Chiske

    21.08.2016 14:04
    @Gojko
    Ne znam zasto si dobio toliko minusa, u potpunosti si upravu, ovaj poraz iskljucivo ide na dusu strucnog staba. Strasno mi je zao devojaka sto nisu zlatne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016