Prlainović: Medalje u Riju nisu rezultat ulaganja države u sport

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović kritikovao je odnos države i medija prema ovom sportu posle zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru.

Srbija je u subotu prvi put u istoriji osvojila olimpijsko zlato, pobedom nad Hrvatskom sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) u finalu.

Delfini su sada zvanični evropski, svetski i olimpijski šampioni, kao i prvaci Svetske lige, a u našem vlasništvu je i poslednji odigran Svetski kup.

Međutim, situacija je u klupskom vaterpolu je katastrofalna, klubovi jedva žive, a na pitanje novinara RTS šta je potrebno da bi se oni vratili na stare staze, Andrija Prlainović je imao spreman odgovor.

"Nije trenutak da se sad priča o tome, ali vi novinari i mediji u Srbiji, krenite slobodno već od prekosutra. Znate sve dobro, šta je potrebno sportu, ne moramo mi sportisti da se zameramo političarima, ministrima i vrhu države. Vi dobro znate šta je potrebno sportu", rekao je Prlainović.

On je kazao da mediji imaju veliku ulogu i da uspesi srpskih sportista u Riju nisu rezultat planskog i programskog razvoja.

"Ovih osam ili devet medalja ovde nisu rezultat programskog ulaganja u sport, nisu proizvod sistemskog ulaganja. Znamo da u Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi su pred stečajem. Nemam šta da dodam na to. Vi ste oni koji kontrolišu šta će se pojavljivati u medijima", istakao je igrač Solnoka.

Kolega sa nacionalnog servisa pokušao je da mu kaže kako je ta kuća na sve načine pokušavala da promoviše i pruži medijsku pažnju vaterpolistima, kada ga je zlatni reprezentativac nakratko prekinuo.

"Uopšte nije pitanje medijski tretman reprezentacije, nego sporta. Nadam se, tačnije uveren sam da će se to popraviti od sada. Mi smo sa svoje strane uradili što smo mogli", zaključio je Prlainović. 

  • Svaka

    22.08.2016 09:24
    čast
    Svaka čast Andrija, napokon da neko progovori, tvoja izjava ima još više smisla kad su se svi mogući političari utrkivali da izjave čestitke na osvojenoj medalji uz svu političku konotaciju prema Hrvatskoj.
    Ja bi te bednike koji su se izređali sa čestitkama gde je spikerima na RTS-u trebalo 5 minuta kako bi ih sve naveli pitao da mi navedu imena vaterpolista, ili pravila u vaterpolu, naravno ne bi imali pojma!
    Do koju godinu naši klubovi su igrali u finalima Evro kupa, a sad nema ni tople vode u bazenima, struje da se plati, plate da se isplate, juniori i kadeti u sve težem položaju jer nema uslova za treniranje, a na čelu Ministarstva Vanja Udovičić-Užas.
    Dok za fudbal uvek ima para, iako nikad ništa nisu uradili na međunarodnom planu-SRAMOTA.
  • Volonter

    21.08.2016 15:29
    Zoran
    Volontiranje je sjajna ideja.Predlažem da SVI KOJE DRŽAVA UPOŠLJAVA počnu da rade svoj posao volonterski.
  • Licemer

    21.08.2016 15:28
    Zoran
    I ti bote negde radiš volonterski?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016