VIDEO: Spektakularnom ceremonijom zatvorene Igre u Riju

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru su završene svečanom ceremonijom zatvaranja na stadionu "Marakana".

Proteklih 16 dana 11.303 sportista iz 207 zemalja borilo se za medalje i slavu u 28 olimpijskih sportova. Podeljeno je 306 setova medalja, koje su osvojili takmičari iz 83 države.

Najuspešniji su bili Amerikanci sa 121 medaljom, od kojih je 46 zlatnih.

I Srbija je imala čime da se ponosi. Naši sportisti osvojili su osam medalja.

Pre početka ceremonije zatvaranja gledaoci su mogli da vide veliki vatromet, ispaljen sa krova stadiona. Na teren slavnog stadiona prvo su izašli plesači obučeni u šarene kostime. Posle njih počeli su da izlaze i predstavnici 207 olimpijskih ekipa, a srpsku zastavu nosila je osvajačica srebrne medalje u tekvonodou Tijana Bogdanović.

Na terenu i tribinama svi su se dobro zabavljali i plesali uz mešavinu brazilske tradicionalne muzike i elektro zvuka. Učesnicima parade nije smetalo ni što je sve vreme padala kiša.

Po završetku defilea takmičara, domaćin Igara je upriličio spektakularni šou. Posebna čast, shodno tradiciji, pripala je najbržim maratoncima, kojima su dodelje medalje upravo na ovoj ceremoniji. Zlato je pripalo Elijudi Kipčogeu iz Kenije, srebro Fejisi Lilesi iz Etiopije a bronza Amerikancu Galenu Rapu.

Sledeće Igre biće održane u Tokiju. Zbog toga su i Japanci imali svoj deo tokom ceremonije na "Marakani" kako bi najavili šta spremaju za 2020. godinu. Gradonačelnik Rija Eduardo Paes predao je olimpijsku zastavu kolegi iz Tokija Juriku Koikeu.

Pred kraj ceremonije predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah proglasio je Igre u Riju zatvorenim.

Zavesa na 31. Olimpijske igre je spuštena...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016