Tijana u Riju prošla kao Čavić u Pekingu

Trener tekvondoistkinja Srbije Dragan Jović rekao je danas da je Tijana Bogdanović trebalo da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Bogdanovićeva je u Riju osvojila srebro u kategoriji do 49 kg, a malo je falilo da se okiti najsjajnijim odličjem jer je u finalu poražena od Kim So-Hui iz Južne Koreje 7:6.

Taj duel obeležila je čudna sudijska greška posle koje je Tijanina rivalka osvojila zlato.

"Zadovoljni jesmo srebrnom medaljom, ali moram da kažem da ostaje žal za zlatom koje nam je ispalo iz ruku. Korejka je pala, zatražio sam čelendž, a u pravilima kaže da kada se na snimku ne vidi jasno razlog čelendža, on ne može da se prihvati. Tako je i bilo, desilo nam se nešto slično što se desilo Čaviću u Pekingu. Nismo mogli dobro da vidimo snimak, ali su nam svi priznali da je Korejka pala. Time bi dobila desetu opomenu i automatsku suspenziju", rekao je Jović na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Tijana Bogdanović nije mogla da sakrije suze radosnice - prvo je zaplakala kada je videla koliko je ljudi dočekalo, a onda i pred novinarima.

"Pre dve godine počela sam sa takmičenjima, ali sam imala ogromnu pomoć od trenera Dragana i Milice Mandić. Ona je velika šampionka, još bolja osoba. Toliko smo vremena provele zajedno i svi su oni deo ove medalje. Od kada smo pre dve godine krenuli na ovaj put, toliko sam sazrela i naučila. Pre svega poštovanje sebe, drugih i vera u disciplinu. Do sada je bila samo fraza da se naporan rad isplati, ali sada sam shvatila da kada nešto sanjaš i kada si posvećen, snovi se i te kako ostvaruju", rekla je Bogdanovićeva.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Djordje Višacki zahvalio se Ministarstvu sporta i partnerima na pomoći.

"Olimpijska medalja je kompleksan projekat do koje nije lako doći. OKS je pristupom i energijom došao do partnera i te medalje ne bi bilo da nas mnogi nisu podržali", zaključio je Višacki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016