Rio: Srebro za stonoteniserke u dublu

Srpske stonoteniserke Borislava Perić-Ranković i Nada Matić osvojile su danas srebrnu medalju u dublu klasa četiri-pet na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su u finalu izgubile od kineskih takmičarki sa 0:2.

Srpske stonoteniserke su u dublu izgubile sa 0:3 (9:11, 2:11, 9:11) od Bjan Džang i Kaj Ku.

Borislava Perić-Ranković izgubila je u singlu od Bjan Džang sa 0:3 (9:11, 6:11, 7:11).

Srpski tim ima devet medalja na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Atletičar Željko Dimitrijević osvojio je juče zlatnu medalju uz novi svetski rekord u bacanju čunja F-51, dok je Miloš Mitić osvojio srebrnu medalju u istoj disciplini.

Laslo Šuranji osvojio je zlato i bronzu u streljaštvu, dok su Borislava Perić Ranković i Nada Matić stigle do zlata, odnosno bronze u stonoteniserskom singlu.

Takođe, Milan Palikuća osvojio je bronzu u stonom tenisu, a Nemanja Dimitrijević isto odličje u bacanju koplja.

Na prethodnim igrama u Londonu, Srbija je osvojila ukupno pet medalja, dva zlata i tri srebra.

  • B

    17.09.2016 21:32
    Kakav komentar ostaviti, kad i "regularni" sportisti imaju ogromne probleme tokom priprema i odlazak na OI, zamišljam kako li je tek paraolimpijcima... A osvojili su više medalja! Svaka čast svima i naklon do poda, vas treba da navode kao uzor deci i omladini barem naredne četiri godine - do sledećih paraolimpijskih OI! Uživajte u ogromnom uspehu, zaslužili ste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016