Crvena zvezda kažnjena zbog politikanstva na tribinama, Partizan se "izvukao"

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu utakmicom bez publike protiv moskovskog CSKA i sa 50.000 evra, a Partizan novčanom kaznom od 30.000 evra.
Crvena zvezda je kažnjena zato što su navijači na utakmici protiv BATE Borisova razvili transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi", koji je posvećen bivšem komadantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, kao i za učešće u genocidu u Srebrenici.
 
Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić poručio je da je iznenađen ovakvom odlukom komisije UEFA, nazvavši je drakonskom, te je dodao da će klub uložiti žalbu.
 
"Rastemo kao klub iz dana u dan, i sigurno da ovakva odluka ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Naročito ako se uzme u obzir da smo najgledaniji klub grupne faze Lige Evrope. Verujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu. Međutim, verujem da imamo dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokažemo da Crvena zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da ćemo u tome uspeti", poručio je Terzić.
 
A glavni argument "crveno-belih" bi mogla da bude činjenica da su već prodali 28.000 karata za meč protiv moskovskog rivala. 
 
 
S druge strane, Partizan se "izvukao" igranja pred praznim tribinama, ali je kažnjen sa 30.000 evra zbog korišćenja pirotehnike i gužve na prolazima na tribinama. Tim iz Humske je strahovao da će protiv Viktorije iz Plzenja igrati pred praznim tribina, jer su se suočili sa optužbama za rasističko ponašanje navijača, korišćenje pirotehnike i blokiranja stepenica.
 
Pravnik i potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić izrazio je zadovoljstvo zbog odluke koja je oslobodila klub odgovornosti za optužbe, ali je dodao i da je to poruka "našim navijačima da ne izlažu nas pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti".
 
On se osvrnuo i na kaznu koju je dobila Crvena zvezda, izrazio žaljenje, te je dodao da će, ukoliko je potrebno, Partizan ponuditi pomoć "večitom" rivalu pred organima UEFA.
  • ALUMNI

    06.01.2018 14:22
    PORTAL 011
    koga to ovde zanima, možda izbeglice iz Krnjače....
  • Bokilic

    06.01.2018 09:14
    Politici nije mesto na stadionima,pravila su jasna,i u ostalim zemljama kaznjavaju klubove zbog istih stvari.Madjarski Honved je kaznjen igranjem bez publike zbog politickog skandiranja na utakmici sa Vojvodinom.Da li neko hoce da kaze da Uefa ima nesto protiv madjarskih klubova i da je na strani srpskih.
  • iliiy

    05.01.2018 22:54
    @Burzum

    Da li ste ljuti ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.